Els Nostres Vins

 

 

Els Monovarietals

 

 

Tots sabem les dificultats que comporta la producció de vins monovarietals i la complexitat  en el manteniment de la seva qualitat any rere any. Però enfrontar-se a aquest desafiament ens permet gaudir de l'autenticitat dels sabors i aromes del raïm elaborat sota aquests criteris.

MAS RODÓ, situat a l'Alt Penedès, a 500 metres sobre el nivell del mar, només produeix vins amb raïm de les seves pròpies vinyes ubicades sobre les ventilades vessants de Mediona. La finca ofereix tres tipus de sòl: pedregós calcari i argilós. Amb aquestes característiques, i l'estrès hídric a que es sotmeten les vinyes, podem obtenir una alta mineralització i extreure el màxim del sòl, ja que, per filosofia no fem servir cap tipus d'herbicides.
Els treballs de poda i control de la producció ens permeten limitar el rendiment entre 2.500 i 4.500 kg / ha depenent de la varietat i l'edat de les vinyes. Tots aquests factors ens permeten produir vins monovarietals amb característiques típiques del clima de la zona i del tipus de terreny. És a dir, l'elaboració de vins amb la naturalesa distintiva del "Terroir".

 

MAS RODÓ Montonega - “Un vi únic en el mon"

 

 

El nostre vi Montonega ha estat elaborat a partir de la varietat autòctona del Penedès Montonega, fenotip de la Parellada. Varietat de molt baixa producció i per aquest motiu d'escassa implantació històrica en la zona, la característica dels seus grans petits, el dota d'una estructura que unida a l'alçària de la finca i la seva 'terroir', permet extreure la màxima expressió aromàtica i de sabor a aquest vi, dotant-li d'un nivell agradable d'acidesa, que permet mantenir la seva qualitat de vi jove durant diversos anys més.
La seva personalitat i diferenciació, unides a l'exclusivitat per l'escassetat d'aquestes vinyes es, fins i tot en el seu lloc d'origen, el mateix Penedès, ens permeten assegurar que el nostre vi és "Únic al món", de qualitat i de producció molt limitada.


 

  

MAS RODÓ Riesling - “Tipicitat Riesling a la Mediterrània"
 

Els Riesling alemanys es donen sobre diferents tipus de sòls, que juntament al seu clima extrem, defineixen la seva  tipicitat.

L’altitud de la nostra finca, 500 mts, el sòl pedrós i l’hivern rigorós, amb boira baixa matinal, i nevades freqüents, ens permeten elaborar un Riesling amb el  seu aroma i acidesa i el  nostre toc personal.

Obtenim un Riesling tipus troken, elaborat sense interrupció de fermentació, en barrica de roure francès, més sec, adaptat als gustos mediterranis.

 

 

 

Les nostres vinyes més antigues, al punt més alt de la Finca, a la vessant de muntanya, orientació sud, ens produeixen un Macabeu d’alta graduació i qualitat, i acidesa equilibrada, del que només elaborem la verema seleccionada. Realitzant-ne la fermentació en barrica nova de roure francès, amb dos mesos més d’envelliment en barrica, i battonage a les lies.

Com a resultat, obtenim aquest vi blanc espectacular, llarg, rodó, afruitat, glicèrid, amb tocs fumats en el que s’identifica el Terroir

 

 

MAS RODÓ Merlot - “Un vi d'alçada en l'Alt Penedès"
 

La combinació del nostre sòl pedrós, el salt tèrmic que es produeix del dia a la nit, a 500 metres d’altitud, la baixa producció controlada i la recol·lecta en el moment òptim d’equilibri entre l’acidesa i la maduració, ens ha permès elaborar un Merlot rigorós, en base a most flor,

molt varietal, equilibrat, amb acidesa marcada, fresc a la boca i mediterrani, on els 12 mesos d’envelliment en barrica de roure francès connecten perfectament amb la  seva fruita, arrodonint-lo després amb 12 mesos de permanència en botella, abans de sortir al mercat

 

 

 

 

MAS RODÓ Cabernet Sauvignon - “Expresiu de marcada personalitat"
 

Varietat original de França com el Merlot, molt bé implantada en la nostra finca a 500 mts. d'altitud, per les característiques del nostre Terroir i el seu clima més continental.
Forçant la baixa producció dels vinyers i elaborant exclusivament most flor, obtenim unes característiques distintives que ho converteixen en un producte singular.
La seva criança de 30 mesos entre barrica de roure francès i ampolla, equilibren perfectament, la seva acidesa, sabor i aroma, oferint-nos un vi franc, autèntic de marcada personalitat.


 

 

 

MAS RODÓ Reserva de la Propiedad - “La història de MAS RODÓ en una ampolla"
 

Seleccionem les millors botes de cabernet sauvignon de cada anyada per a deixar-les envellir durant un any més, arribant a els dos anys en bota i posteriorment incrementant la criança en ampolla durant quatre anys més. El resultat és un vi intens, profund i complex, on sorprèn, encara, la seva gran vivacitat i frescor, i amb un gran potencial d’envelliment. La primera anyada d’aquest vi consta, de menys de 500 ampolles.